За втори път в България ще се проведат "Международни дни на полето". Изложението, което вече е популярно в много страни от ЕС, в Русия и Турция, се организира от IFWexpo Heidelberg, дъщерна фирма на Германското селскостопанско дружество (DLG International), DLG България със съдействието на Аграрен университет - Пловдив. 

От 30 май до 1 юни на опитните полета на университета край Пловдив ще се съберат участници със зърнено житни и зеленчукови култури, компании с препарати за растителна защита, торове и земеделска техника.

Важно за тази година е участието на асоциации на отглеждащите етерично-маслени насаждения , животновъди и пчелари от всички региони, биологични производители, оранжерийни производители и малинопроизводители. 

По време на изложението ще има и ден на биологичното земеделие и пчеларство с участието на Българска асоциация "Биопродукти", Фондация "Биоселена", биофермери и биопроизводители.

Очакват се гост лектори и официални делегации от Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Франция и Германия и България.

Посетителите ще видят широка гама от сортове култури, торове, средства за растителна защита, услуги и машини за производство. Целта е да се създадат условия за практически обмен на информация между земеделските производители и доставчиците на технологии.

Компаниите участници са подготвили много награди за посетителите, а с включването си в томболата, някои от тях ще  спечелят билети за Агритехника 2019 в Хановер!

Вестник "Български фермер" е медиен партньор на "Международните дни на полето България" 2019.