Сладкиш от стар козунак

11 май 2019
Кулинария
13671
 

Вкусният великденски козунак лесно може да изсъхне, да останат начупени парчета или просто да ни омръзне. Ако впрегнем въображението си и прибавим плодове или сметана, той лесно може да се превърне в лек сладкиш за следобедното кафе.

Продукти: 500 стар козунак или козуначени кифлички, 150 г масло, 150 г захар, 300 г сладкарска сметана, 3 жълтъка, 1 суп. лъж. ром, 3 суп. лъж. белени бадеми, 100 г натурален шоколад, 200 г ягоди.

Приготвяне: Вземете тортена форма с падащо дъно. Покрийте дъното с нарязания на филии козунак (козуначените кифли). Маслото и захарта се разбиват на пухкав крем. Прибавете жълтъците един по един, като не преставате на разбивате с миксера. Към получения крем прибавете смлените бадемови ядки и рома.

Покрийте козуначения блат с половината от крема. Отгоре подредете плодове от сладко, по ваш избор. Повторете с редуването на козунак и крем и с парчета от козунака.

Сладкишът се покрива с разбита сметана и се поръсва обилно с настърган шоколад и ягоди.

Още от Кулинария
0

Шест оригинални рецепти за любимия продукт Не е тайна, че през последните години асортиментът от пилешки продукти все повече се разширява. Съответно и броят на оригиналните рецепти за пиле се е

0

за вкусен обяд или празнична вечеря - изборът е ваш Това ястие ще заплени любителите на вкусното хапване още от първия път. Блюдото, което се комбинира с всяка гарнитура, се приготвя на тиган, т.е.

0

Причината е в климатичните промени Заради своята кремообразна текстура кокосът често се използва от производителите като заместител на млечните продукти.

0

Продукти: 2 кг портокали, 500 г тиква, 300-500 г захар. Приготвяне: Най-добре е да изберете тиква, която е сладък и ароматен сорт. Разрежете я, отделете семките и я обелете.

0

Става и от зелен, и от узрял плод Гроздето е нещо много вкусно за пряка консумация, но от него се получават и страхотни сладка и мармалади. Те могат да се произведат както от сортове грозде с едри и

Последни новини
0

Пиперът определено е влаголюбива култера. Логично е в топлото време растенията да се поливат повече. Разбира се, необходимо е да напоявате с мярка, тъй като излишната влага, също е вредна. .

0

Времето ще е слънчево, след обяд над планинските райони с незначителна купеста облачност, предава БТА. Ще духа слаб, в източните райони до умерен източен вятър.

0

Важно е варовикът да бъде фино смлян, съветва доц. д.с.н. Веселин Кутев Калцият е безусловно необходим за нормалното протичане на процесите на деленето на клетките и фотосинтезата.

0

Европейските производители ще получат достъп до нови клиенти Алма Давидова Преориентиране на износа на някои европейски страни към азиатските пазари,

0

Създаден е електронен регистър за операторите и подизпълнителите, които произвеждат, преработват, търгуват, съхраняват или внасят биологични продукти.

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мъж е открил мумифицирано тяло в наследствената си къща в с. Антимово. Това съобщиха от ОДМВР – Видин. На 16 август в 21.30 часа видинчанин съобщил в полицията, че малко по-рано същата вечер в стая на наследствената си къща в Антимово открил разложен труп. Мъжът разказал, че от дълго време не е посещавал имота и преминавайки през селото решил да

Изтегли от тук безплатно приложението "Минната индустрия - Кой Кой е".                                                                                                                                                                                                                                                                                

Движението по бул. "България" в София е възстановено от днес. Основната пътна артерия беше затворена за цялостно преасфалтиране, но ремонтът й приключи. В полунощ движението по булеварда беше възстановено в двете посоки. Отсечката от бул. "Черни връх" до бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов" е готова предсрочно. Лентата за ляв завой от бул