Вкусният великденски козунак лесно може да изсъхне, да останат начупени парчета или просто да ни омръзне. Ако впрегнем въображението си и прибавим плодове или сметана, той лесно може да се превърне в лек сладкиш за следобедното кафе.

Продукти: 500 стар козунак или козуначени кифлички, 150 г масло, 150 г захар, 300 г сладкарска сметана, 3 жълтъка, 1 суп. лъж. ром, 3 суп. лъж. белени бадеми, 100 г натурален шоколад, 200 г ягоди.

Приготвяне: Вземете тортена форма с падащо дъно. Покрийте дъното с нарязания на филии козунак (козуначените кифли). Маслото и захарта се разбиват на пухкав крем. Прибавете жълтъците един по един, като не преставате на разбивате с миксера. Към получения крем прибавете смлените бадемови ядки и рома.

Покрийте козуначения блат с половината от крема. Отгоре подредете плодове от сладко, по ваш избор. Повторете с редуването на козунак и крем и с парчета от козунака.

Сладкишът се покрива с разбита сметана и се поръсва обилно с настърган шоколад и ягоди.