Продукти: 400 г брашно, 5 г суха мая, 100 мл прясно мляко, 150 мл вода, 10 г сушен лук, сол и захар на вкус, зехтин, самардала

Начин на приготвяне: Маята се разтваря в предварително затопленото до около 40 градуса прясно мляко. Прибавете 1/2 чаена чаша брашно и захарта. Разбъркайте добре, за да се получи гъста каша. Оставете да втаса.

Готовата смес се прибавя към останалите продукти - брашно, вода, зехтин, сол, самардала и сушен лук. Количеството на подправките зависи от вашите предпочитания и вкус.

Започнете да месите. Тестото трябва да стане еластично и меко.

Оставете омесеното тесто на топло да втаса (то трябва да удвои размера си). Върху набрашнена повърхност разточете тънка кора, която се завива на стегнато руло. С остър нож нарежете рулото на кръгли питки, които се нареждат в предварително застлана с хартия за печене тава. Намажете питките с малко зехтин и оставете да втасат повторно.

Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20 минути. Горещите питки се намазват отгоре с прясно масло и се покриват с кърпа.