Пепелянката ловува от засада

02 май 2019
Домашни любимци
9990
При ухапване от змия се развива оток. В зависимост от мястото може да доведе до задушаване и бърза смърт на домашния любимец. Затова търсете веднага ветеринарна помощ.
1 2
 

Изчаквайки приближаването на жертвата, тя хапе мълниеносно

След това змията спокойно очаква действието на отровата, за да погълне плячката.

Естествено

кучето не представлява интерес за змията

от гледна точка на хранене. По-скоро то може да пострада, ако тя се почувства заплашена и се отбранява.

Причината за тази нейна реакция е, че е възможно кучето да я настъпи, без да иска. Не е изключено да започне да я преследва от ловен интерес.

При ухапването се развива оток

който в зависимост от мястото може да доведе до задушаване и бърза смърт на домашния любимец. Ако при ухапването змийската отрова попадне веднага в голям кръвоносен съд - югуларната вена или сънната артерия, се развива рязко и тежко отравяне на организма. То също може да доведе до смъртен изход.

За какво да следите още

Тъй като кучето невинаги е пред очите ви, то може да бъде ухапано от змия, без да разберете. Затова освен за оток наблюдавайте кучето си за:

* внезапно проявена слабост;

* гадене;

* повръщане;

* загуба на ориентация.

Няма начин да пропуснете отока, защото на мястото на ухапването тъканите са подути и се увеличават 1,5-2 пъти. В тежки случаи е възможно нарушение на сърдечната дейност.

Така че имате ли съмнение, че кучето ви е ухапано от змия, максимално бързо трябва да го закарате във ветеринарна клиника за оказване на квалифицирана помощ.

Още от Домашни любимци
0

Вижте този котарак с пухкава муцунка и своеобразна вратовръзка. Направо е невероятно с каква външност го е дарила природата.. Екзотичният късокосмест котарак Зулу прилича на мултипликационен герой.

0

Питбулът Мерил и Тако - порода чихуахуа, се сприятеляват в приют за кучета. Те живеят там заедно 4 години. През цялото това време им търсят нови стопани.

0

* Първи ден: след поставянето на диагнозата е полезно лечебно гладуване до 12-24 часа Полезен е пилешки или говежди бульон през цялото време без ограничения. Добре действа и отвара от ленено семе.

0

Те са важни както за физическото, така и за психическото състояние на пилето Всекидневно осигурете зеленчуци на канарчето си. И помнете, че ако канарчето ви е свикнало да яде зеленина,

0

Оплакват се стопани на кучета Ако сте един от тях, проверете дали не е изтекъл срокът на годност на противопаразитната каишка. Посетете ветеринарен лекар,

Последни новини
0

БАБХ предприема допълнителни мерки за превенция от разпространение на болестта Африканска чума по свинете чрез храни.  Забранява се предлагането на прясно свинско месо,

0

Смъртността в България на места е близка до тази в зони с военни конфликти, показват демографски показатели. До 2030 година България да достигне средните европейски нива за активно стареене на

0

И може да се свалят магазините, за да събират пчелите хранителни запаси за зимата Ако април е условният старт на пчеларската година, то би следвало юли да е нейният край.

0

През тази седмица неприятни събития в Държавен фонд "Земеделие" удариха доста силно върху авторитета на оторизираната от ЕС българска разплащателна агенция, през която за 7 години минават 7,5 млрд.

0

Над 10 хиляди декара земя край Кричим са заплашени от унищожение, вече осми ден няма вода в изравнител "Кричим". Това алармира кметът на града Атанас Калчев за TrafficNews.

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Приключения на италианския остров Сардиния, архипелага Мадалена, залива Аранчи, завършили със спасителна операция на пожарната заради несъществуващ реално черен път, отбелязан на приложенията Гугъл, към красивия плаж Кала Луна. Видео: Слави

Парламентът актуализира държавния бюджет за 2019 г. и увеличи разходите по бюджета на Министерството на отбраната с 2,1 млрд. лева. Промените в Закона за държавния бюджет на Република България /ЗДБРБ/ за 2019 г. бяха приети на първо и второ четене в рамките на едно пленарно заседание. На първо четене измененията бяха подкрепени от 117 народни

Фармацевтичната и агрохимическата компания Bayer може да разчита на намаляване на глобата в рамките на съдебен процес за рисковете от причиняване на рак при съдържащите глифозат средства за борба с плевели. Съд в Оукланд заяви в четвъртък (местно време), че общо около 2 милиарда щатски долара (1,8 милиарда евро),