Продукти: 1 кг риба, 100 мл олио, 2 глави кромид лук, 300 г арпаджик, 1 глава чесън, 20 г брашно, 20 г доматено пюре, 70 мл вино, 100 г гъби, червен пинпер, магданоз, чубрица, сол

Приготвяне: Почистената и измита риба се обезкостява, нарязва се на малки парчета, посолява се, овалва се в брашното и се изпържва в олиото.

В същата мазнина се запържва до златисто ситно нарязаният лук. Последователно се прибавят доматенното пюре, червеният пипер, дребните лукчета и гъбите, предварително нарязани на ивички. Добавя се малко топла вода и ястието се задушава на тих огън, докато остане на мазнина. Залива се с виното и се оставя да ври още няколко минути. След това се прибавя рибата, заедно с обеления чесън, черен пипер и малко чубрица.

Задушава се още няколко минути. Преди сервирането се поръсва със ситно нарязан магданоз.