Полицията в Търговище образува досъдебно производство срещу мъж на 50 години от търговищкото село Стража за убийството на магаре. Все още той е без мярка за неотклонение и повдигнато обвинение, но е твърде вероятно да бъде обвинен за убийство на гръбначно животно по особено жесток начин.

Вече е установено, че смъртта на животното е причинена по жесток начин - то било завързано със синджир за дърво и убито, като са му нанесени множество удари по главата с дървен кол.

Магарето било младо, то е собственост на 75-годишен мъж от Стража. По причини, които се изясняват, по-младият мъж отвел четириногото в близката гора през нощта срещу неделя след 22 часа, където го убил и изоставил. На трупа му се натъкнал стопанинът му към 8,30 часа в неделя, след като тръгнал да търси изчезналото добиче.

И двамата мъже твърдят, че между тях няма вражда. Така е и според кмета на селото Руслан Стойнев. Мъжете били съседи. 50-годишният не живеел постоянно в селото, но тук била майка му и той дошъл преди около седмица при нея. Твърдял, че магарето се отвързало и влязло през нощта в двора му. Направило поразии на посевите в градината и това не се случвало за първи път. Според местните обаче четириногото си било в двора на стопанина си и душманинът му го откраднал от там, за да го убие. Преди това обаче той си бил пийнал порядъчно.