Оригиналното ястие можете да поднесете и на празнична трапеза

Смятате ли, че омлетът е най-простото и скучно ястие, което можете да приготвите у дома? Не сте прави! Предлагаме ви интересна рецепта за вкусен омлет.

Продукти: 10 яйца, сол и пипер, пресен магданоз, растително масло, 600 г картофи, 2 малки глави лук, 1 пакет меко сирене с плесен (например камамбер)

Приготвяне: Разбъркайте яйцата със ситно нарязания магданоз до получаването на хомогенна маса. Нарежете картофите и лука на кубчета и запържете в растителното масло. Прибавете ги към яйцата.

Вземете дълбок тиган и сипете малко олио на дъното. Поставете на котлона и изсипете 1/3 от яйчната смес. Когато яйцата започнат да се сгъстяват, поставете сиренето по средата. Около него изсипете останалите яйца.

Пържете от едната страна до получаването на златиста коричка. Когато е готово, обърнете омлета. За да стане това, можете да си помогнете с дъска за рязане или голяма чиния. Изпържете от другата страна и сервирайте.