Домашните сладки “Симпатични прасенца”

06 януари 2019
Кулинария
13176
 

Предлагаме лесна за изпълнение рецепта. Домашно приготвените и вкусни сладкиши от маслено тесто във формата на атрактивни личица на прасета са особено актуални за Новата 2019 година!

Продукти: 200 г пресято пшенично брашно, 120 г маргарин или масло, 1 яйце, 40 г захар, 10 г ванилова захар, щипка сол, шепа стафиди, 1 жълтък

Приготвяне: В дълбока купа смесете пресятото брашно, захарта, ваниловата захар и солта. Настържете маргарина (масло), като постоянно го потапяте в брашното. Получените маслени трохи леко се разтриват с ръце. Яйцето се разбива и се прибавя към сместа.

Тестото не е нужно прекалено дълго да се меси. Готовото се оформя на топка и се оставя в хладилника за 30 минути.

Поръсете работната повърхност с брашно и разточете на тънък лист. Можете да разточите и върху пергамент. С помощта на водна и ракиена чаша изрежете кръгове с различен диаметър. Например 5,5 и 3,5 см. Малките кръгове трябва да бъдат 1,5 пъти повече от големите.

Намажете големите кръгове с разбития жълтък и поставете върху тях по-малки. Това ще са зурличките на прасенцата. С помощта на сламка направете по две дупки, за да оформите нослетата.

Очите могат да бъдат направени от стафиди или отново да ги изрежете със сламка. Разрежете останалите малки кръгчета на 4. Така ще получите ушички.

Пече се при температура 180 градуса за 13-15 минути (до златисто).

Още от Кулинария
0

Голи сарми в доматен сос Продукти: 100 г зеле, 500 г кайма, 1 морков, 100 г сметана, 50 г доматена паста, 2 яйца, сол и млян черен пипер на вкус Приготвяне: Зелето се нарязва на малки кубчета,

0

Веднага се превръщат в любима закуска на деца и внуци Продукти: 1,5 чаена чаша брашно, 150 г твърд кашкавал, 2 яйца (за тестото - 1 цяло + 1 белтък, 1 жълтък за намазване отгоре), 150 г масло, 1 суп.

0

Кафява захар, ванилия и канела им придават невероятен вкус Веднъж опитали плод, изпечен на скара, ще ви се иска да повторите. Оригинален и неподправен вкус имат печените на тиган ананас или ябълка.

0

Ще забравите за класическите кюфтета на скара, след като опитате това чудо. Приготвят се бързо, а вкусът им е уникален. Продукти: Мляно месо (свинско и телешко) - 0,5 кг, хляб (франзела) - 3 филийки,

0

Поднасят се с варени картофи или ориз Продукти: 6 телешки шницели, връзка корени за супа, глава кромид лук, 100 г сланина, 2 суп. лъж. доматено пюре, половин чаена чаша червено вино, 1 ябълка,

Последни новини
0

Плюсове и минуси на различните видове Най-добри са клетките за хамстери с твърда и достатъчно дълбока основа, която предотвратява разсипване на стърготините.

0

Бутилка френско вино Romanee-Conti, реколта 1945 г. бе продадена на търг на Sotheby's в Ню Йорк за рекордните $ 558,000. Крайната цена, включително и данъците,

0

Искате ли да наблюдавате огромни площи от пейзажа просто и лесно? Тогава просто се вслушайте в „разговорите”, които пчелите водят помежду си. В изследване, водено от Франсис Ратниекс,

0

Симптомите, които подсказват, че дръвчето е измръзнало, могат да се различни и да се проявят по различни начини. . Много лесно се разпознава в основата на дървото, в областта на кореновата шийка.

0

Ниските температури, наблюдавани в повечето части на САЩ и Европа, вече не предизвикват голяма загриженост. Полетата в централна Русия, където температурите са най-ниски,

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Въпросът е неразбираем. По принцип на всеки етаж се оставят толкова разклонения, така че дървото да е добре просветлено. Ако разклоненията (тези, които излизат от главното стъбло) не са достатъчни, на...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Подредбата на жилището гони вирусите и укрепва имунитета Заплахата за здравето ни през грипния сезон дебне не само в тролейбуса, магазина или офиса. Атмосферата вкъщи също може да ни разболее или да работи за укрепване на организма, пише руското издание “РосБизнесКонсултинг”. Според специалистите има 5 основни правила за организация на жилището в

Премиерата излезе в зала „Миракъл“ на Армията Красимир Спасов хвърли мост от днешните нрави към семейните отношения преди половин век. С премиерната си постановка „Вкус на мед“ в Театъра на армията той отдаде почест на студентския си клас във ВИТИЗ, поставил на сцена през 1966 г. тази пиеса на авторката Шийла Дилейни.

Нищо не гледам, билетите за театър са скъпи Филип Трифонов завършва ВИТИЗ “Кръстьо Сарафов” в класа на Апостол Карамитев. Изиграва главни роли в знакови български филми като “Момчето си отива” и “Оркестър без име”. Трифонов играе и в “Лавина” с Иван Иванов и Ваня Цветкова. Сред театралните му изяви са постановките “Аудиенция”, “Секънд хенд”,