Подходящи за замразяване са добре узрели, но не презрели плодове.
Препоръчително е ягодоплодните видове - ягоди, малини, къпини, боровинки, касис и други, които се използват основно за украса да се наредят в плосък съд, да се замразят за 1-2 часа, и след това да се опаковат.
Плодовете се опаковат в полиетиленови торбички, а тези в захарен сироп - в пластмасовите съдове.
. Плодовете, които ще се консумират сурови, се замразяват със захар или в сироп.
. Плодове за сладкиши - замразяват се без захар. За да се използват, те се размразяват частично при стайна температура, а след това се нареждат върху тестото и се пече.
. Плодовете за напитки се замразяват със захар. Поставят се директно замръзнали.
Могат предварително да се пасират и да се замразят във формички за лед.
Замразявайте продуктите се поставят в местата с най-ниска температура във фризера. След изваждането им се консумират веднага, не се замразяват повторно, освен под формата на новоприготвено ястие.
Коментари