Продукти: 2 ч. чаши захар, 1 литър прясно мляко, 100 г масло, 1 ч.лъж. нишесте, 5 жълтъка

Приготвяне: В малка тенджерка кипваме прясното мляко, към което сме прибавили маслото.

В друг съд смесваме захарта, нишестето и жълтъците. Разбъркваме добре до получаването на еднородна маса. Прибавяме малко мляко за да се получи консистенция на палачинково тесто или рядка сметана.

През това време прясното мляко вече е завряло на котлона. Постепенно на тънка струйка прибавяме жълтъчната смес като постоянно бъркаме. Когато сместа отново кипне я отстраняваме от котлона и поставяме съда в студена вода.

При непрекъснато бъркане и студена водна баня изчакваме сместта да поизстине и да стане топла. Дърпаме настрани и оставяме напълно да изстине като от време на време разбъркваме.

Разливаме в купички и поставяме в камерата да замръзне.