Пържат се до златисто и се запичат с кашкавал

Необходими продукти: 400 г спанак, скилидка чесън, чаена лъжичка масло, два тънки телешки шницела, две тънки парчета кашкавал, индийско орехче, горчица, сол, черен пипер.

Начин на приготвяне: Спанакът се почиства, измива и добре отцежда. Задушава се в маслото и се подправя със ситно нарязания чесън, щипка настъргано индийско орехче, сол и черен пипер на вкус.

Тавичка от огнеупорно стъкло се намазва с масло и в нея се разпределя спанакът на две порции. Шницелите се посоляват, намазват се с горчица и се изпържват до златисто и от двете страни. Слагат се в тавичката върху спаначените порции и отгоре се поставят двете парчета кашкавал. Ястието се запича в загрята фурна до разтопяване на кашкавала. Поднася се с гарнитура по избор.