Необходими продукти: 5 кг червени камби, 4 глави карфиол, 2 кг моркови, глава целина с листата, 500 г захар, 200 г сол, 1,5 л оцет, дафинов лист, бахар.

Начин на приготвяне: Камбите се измиват и почистват. Нарязват се на парчета и се поръсват със солта и захарта. Престояват така 24 часа, за да си пуснат сока. Сокът се отцежда, прелива се в друг съд и към него се добавят всичкия оцет и олиото. Сместа се кипва и гореща се излива върху нарязаните камби.

Карфиолът се измива и се накъсва на малки розички. Морковите също се измиват, остъргват и се режат на колелца. Целината се надробва на резенчета, а стеблото и листата се режат на много ситно. В буркани се редят ред изстинали камби, ред карфиол, моркови и целина, докато се напълнят. Между зеленчуците се редят дафинови листа и зрънца бахар (според вкуса).

В бурканите се изсипва марината. Стерилизират се 10 минути.