На щанда на компания Мегатрон на прометното изложение в Стара Загора  имаше техника за всеки. Не бяха забравени и зърнопроизводителите. За тях имаше ясно обособена зона с най-новите предложения на лидера в земеделската техника John Deere - трактори John Deere от серии 5М, 6М, 6R, 7R и 8R, новият модел комбайн John Deere W440, ролонна балопреса модел F440E, както и високопроизводителната самоходна пръскачка модел R4030.

Голям бе интересът към новия силажокомбайн John Deere модел 8300, който бе представен за първи път на българските фермери. Машината изпъква с редица новости, сред които е впечатляващия нов дизайн обединяващ мощ, динамика, здравина и прецизност.

Новата серия 8000 е разработена спрямо високите изискванията на клиентите на John Deere и се отличава с по-голяма надеждност, по-голяма ефективност на мощността и повече комфорт.

Серия 8000 бе отличена със златен медал за иновации за системата ProCut на най-голямото и престижно международно изложение за земеделска техника Агритехника 2015 в Хановер, както и със сребърен медал за системата за автоматично пълнене на ремаркето.

По време на изложението БАТА Агро Пролет 2016, Мегатрон представи на своите клиенти специално предложение за John Deere Финансиране при закупуване на нови машини John Deere. Кампанията е активна до 15.04.2016 и е валидна за всички трактори от 5-та до 9-та серия, комбайни от серии W, W330/440, S и T,новата серия силажокомбайни 8000, самоходни пръскачки и балировачки за големи правоъгълни бали. Програмата се предлага единствено от Мегатрон - официалният дистрибутор на John Deere за България.

Тя предлага фиксирана лихва за целия период на финансиране, като клиентите могат да избират между ежемесечни, тримесечни и шестмесечни вноски.

Посетителите на изложението отделиха специално внимание и на прикачния инвентар KUHN, подходящ както за специализирани дейности в животновъдната ферма, така и за почвообработка, торене и сеитба.

Марката KUHN бе представена на изложението с машини за събиране на сено, сенообръщачи, косачки за пасища, миксервагони, торачки, сеялки, култиватори, плугове, дискови брани.

Самотоварещото се ремарке за бали Andreson TRB1400 с вместимост 14 бали също намери своите клиенти. Зърнопроизводителите проявиха интерес и към високопроизводителното, спестяващо време саморазтоварващо се зърнено-шнеково ремарке Perrard Interbene на щанда на Мегатрон.

Bobcat - незаменимите помощници в животновъдната ферма и стопанството, бяха представени от телескопични и мини товарачи и многообразие от прикачни работни устройства с приложение в селското и горското стопанство. Интересът към тях бе обичайно голям, тъй като клиентите оценяват маневреността и компактните им размери, позволяващи безпроблемна работа в тесни пространства и ниски стопански постройки.