Al-Jouf Agricultural Development Company, базирана в Саудитска Арабия, управлява имение от 60 000 хектара, където се отглеждат култури като пшеница, ечемик, царевица, лук и картофи. За да отговори на нарастващото търсене на преработени картофени продукти, компанията е инвестирала в производството на картофи фри.
През декември 2020 г. Al-Jouf обяви планове за изграждане на преработвателно съоръжение за превръщане на местно отглежданите картофи в картофи фри за вътрешния пазар и за износ. За реализирането на проекта компанията си партнира с Kiremko, доставчик на технологии за преработка на картофи „до ключ".
Фабриката за бланширани картофи е открита през май 2024 г. и е оборудвана с автоматизирани системи за ефективна преработка. В рамките на 12 месеца от откриването Al-Jouf реши да увеличи капацитета от 5 на 7,5 тона на час. Според Kiremko това е най-бързото разширение, регистрирано в 60-годишната история на компанията.
Коментирайки развитието, Абдулмохсин Алджаралах, генерален директор на Al-Jouf, каза: „Тази фабрика не е само доказателство за нашия ангажимент към селскостопанското съвършенство, но и знак за това, което може да се постигне чрез стратегически партньорства и непоколебима отдаденост. С помощта на експертния опит на Kiremko ние превърнахме нашата визия в реалност, като донесохме картофи фри от световна класа от саудитска земя на масите в целия регион. От самото начало Kiremko разбра нашата амбиция и ни предостави иновациите и подкрепата, необходими за нейното осъществяване."
Представителите на Al-Jouf казват, че заводът бележи крачка напред за хранителната промишленост на Саудитска Арабия, като осигурява една от най-модерните линии за преработка на картофи в региона. Компанията разглежда сътрудничеството с Kiremko като пример за това как технологичните партньорства могат да подкрепят разширяването на преработката с добавена стойност в селското стопанство.

Коментари