След две успешни издания на полевия фестивал край Добрич, Съюз на зърнопроизводителите "Маркели" и Съюз на зърнопроизводителите от Бургаска област за пръв път ще бъдат домакини на „Ден на полето – пшеница и ечемик 2024". Специалното издание ще се проведе в Българово, обл. Бургас от 28 до 30 май, а традиционното за последните две години събитие в полетата край Добрич ще бъде от 23 до 25 юли в землището на село Поп Григорово.

Програмата на новото издание е разнообразна и предлага възможност за обсъждане на важни теми в сектора на земеделието, представяне на нови технологии и продукти, както и създаване на връзки между производители и доставчици.

Официалното откриване е на 28 май с участието на представители от МЗХ. Вторият ден на събитието ще бъде посветен на темата „AgroHub.BG в полза на зърнопроизводителите", с участието на експерти от Европейския цифров иновационен хъб AgroHub.BG. Тогава ще бъде представена и уеб платформата за мониторинг и прилагане на прецизно земеделие Pix2Logica на ТехноЛогика, мониторинг на зърнените култури с ONDO Sense спрямо климатичните показатели и почвените данни от ONDO Solutions. На 30 май ще е откриването на демо точка на ЕЦИХ AgroHub.BG в лозовите масиви на „Винекс Славянци", с. Костен, област Бургас.