Небето причерня, изля се порой с ледени зърна големи колкото боб

Силна градушка се изсипа над първомайските села Градина, Караджалово и Крушево, удари също и чирпанските Зетьово, Самуилово и Гита, съобщиха читатели на "24 часа".

Градушка е имало и в Старозагорско и Сливенско. 

"Към 15 часа небето причерня, задуха силен вятър, заваля обилен дъжд и започна да се сипе град", разказа Златка Иванова от село Градина. По думите й ледените парчета били с големината на бобени зърна. Всичко побеляло.

Валяло в продължение на 12-13 минути. От ракетната площадка изстреляли около 20-ина ракети, за да разбият градоносния облак и това може би е предотвратило по-големи щети.

"Утре като отидем на полето ще видим какви са поразиите", каза Златка. Дворовете побеляха от ледени зърна.

Дворовете побеляха от ледени зърна.

По думите на кмета на Първомай Николай Митков най-силна е била градушката в село Караджалово, където има засегнати площи със слънчоглед и ранни посеви със зеленчуци. "Има щети, но слава Богу, насажденията не са унищожени напълно", каза той. Митков добави, че освен в Градина град се е изсипал и в село Крушево. В самия Първомай също е паднала градушка, но ситна.

Дворовете в чирпанските села Зетьово, Самуилово и Гита също са побелели. На места там ледените късове са колкото орех. Хората се оплакват, че посевите им са засегнати. Беше с големина на бобови зърна, казват местни.

Беше с големина на бобови зърна, казват местни.

В момента около Стара Загора. Градушка, като едри бонбони.

Публикувахте от Мирослав Сланев в Четвъртък, 25 април 2024 г.

Трагедия! Градушка е ударила старозагорските села Самуилово и Михайлово. Няма информация за жертви и ранени, но в дворовете всичко е помляно. Няма държава, няма ракетни площадки, няма нищо. ❌

Публикувахте от Miroslav Milchev в Четвъртък, 25 април 2024 г.

И пак градушка!!!

Публикувахте от Niyazi Niyaziev в Четвъртък, 25 април 2024 г.