Картофи, зърно, меласа - всички те се използват за силаж за животни, но се използват и за производството на алкохол.

Например за храна на едър рогат добитък обикновено се използва пресен (92–94% вода, 6–8% сухо вещество) силажен остатък.

Да се има предвид: Най-добри резултати се получават, когато се използва хляб и картофена дестилация.

Силажът е нетраен продукт, за дългосрочно съхранение трябва да се изсуши на умерена топлина. Използва се в прясна и

силажирана форма - наситнена слама (6-8 части слама на 100 части меласа) или счукани царевични стъбла.

Тази храна се яде добре от добитъка. Солта не е нормирана.

  • Пресните остатъци се дават на говеда на ден при 15-20 кг на 100 кг живо тегло. За по-добра ядливост сместа се изсипва върху нарязана слама или сено.

Внимание! Но ако храненето на добитъка е в големи количества, животните могат да завъдят мушици, които предизвикват неспокойствие, нервност. А проблемът е, че

мухите и комарите са преносители на множество опасни заболявания.

Важно! За да се избегне това, диетите трябва да включват най-малко 1 кг груб фураж на всеки 10 литра остатък при дестилирането, а животните се държат на суха постелка.