Приготвяне на кашата: Зелена маса от трева, дребни моркови, листа от зеле и цвекло и др. се натрошават до 1,5-2 см, смесват се и се добавя консервант - салицилова киселина (в доза 30-35 г на всеки 100 кг маса).
Важно! Всяка доза се разтваря в 10 литра топла вода в емайлиран съд, налива се и се разбърква.

Приготвената каша се поставя в бъчви, найлонови торбички, малки облицовани ямки, уплътнява се добре и се затваря плътно. Покрийте отгоре с найлоново фолио, след това с дървен капак.

Консистенцията трябва да е каша.

Ако е твърде течна, към нея се добавя сенен прах.
Внимание! 3 седмици след приготвянето кашата е готова.
Имайте предвид: При спазване на технологията каротинът и витамините се запазват много дълго време.