Български фермерски съюз и Централният кооперативен съюз откриват поредица от Коледни фермерски базари в София. В тях ще участват членове на двете организации с произведени от тях продукти.

Първият базар ще се състои на 14 и 15 декември на ул. "Г. С. Раковски" № 99, пред сградата на Централен кооперативен съюз, в София.

Вторият - на 16 и 17 декември, на бул. „Никола Мушанов" №116, на паркинга на Супермаркет КООП.

За децата също е помислено, като на 16 декември ще има детско парти с подаръци и Дядо Коледа пред Супермаркет КООП. Следващите две мероприятия са планирани от 18 до 22 декември отново пред сградата на Централен кооперативен съюз.

На посетителите и участниците ще се предлагат различни кулинарни изкушения, напитки, автентични фермерски продукти, забавни томболи. Всички пазарували над 50 лв. ще участват в томбола с подаръци от ЦКС и БФС.

Най-важна и основна цел на Коледните фермерски базари е подобряване дейността и конкурентоспособността на земеделските стопани, което освен чрез активен диалог с институциите в национален и европейски мащаб, следва да бъде постигнато най-вече чрез осигуряване на възможности за реализиране на продукция на местно и регионално ниво, каквато ще им бъде предоставена, заяви Георги Стоянов, председател на БФС.