8 идеи за любимото ви цвете

Кой казва, че само коледната елха се украсява? Вашите зелени любимци в саксии също могат да заблестят за празниците. Показваме ви 8 варианта за декориране на стайните растения.

1. Блестящи и светещи гирянди 

Всъщност абсолютно всичко може да бъде украсено с гирлянди, а стайните цветя не са изключение.

Въпреки това, за растителна декорация е по-добре да изберете по-леки гирлянди, така че вашето цвете да не носи тежък товар.

Въпреки че красотата изисква жертви, в случая тя не си струва. Телените гирлянди са перфектни - те са леки и тънки и почти невидими, но това няма да им попречи да осветяват вашите домашни любимци.

2. Всякакви играчки 

Ако сте мислили, че само новогодишно дърво може да бъде украсено по този начин, тогава сте се объркали - това изобщо не е вярно. Звезди, играчки, панделки - всичко става. Това, разбира се, е по-тематичен декор, но като цяло повод за празници винаги има. Хелоуин например означава паяци, тикви и призраци, Нова година и Коледа - обичайната украса за елха, Свети Валентин - сърца. Включете въображението си и създайте празник!

И ако изберете правилния цвят на декорациите, вашето растение ще се впише перфектно в интериора.

3. Необичайни саксии 

При саксиите имате абсолютен картбланш за творчество - всичко, което трябва да направите, е да изберете това, което ви харесва най-много. Можете да го нарисувате, да направите апликация или просто да купите готова необичайна саксия.

Например съд с формата на полумесец ще създаде сладък акцент в стаята, а всяка една саксия може може лесно да бъде украсена с обикновен дебел канап.

4. Новогодишно дърво с пожелания и желания 

Можете също да окачите запомнящи се събития в малки картички.

5. Разпусната коса 

Уморихте ли се от стандартните саксии за цветя? Сменете квалификацията си от градинар на стилист - това е шега, но със саксии като тези е трудно да се каже, че се грижите за растенията; по-скоро се грижите за великолепните зелени коси на новите обитатели във вашия дом. Прическите може да са смешни, забавни или луксозни...

6. Тенденции при саксиите 

Тъй като говорим за красота, не бива да забравяме и тенденциите. Ако основното нещо не е черупката, а съдържанието вече сте в крак с тазгодишните тенденции за стайните растения... Има цветя, които дори не се нуждаят от допълнителен декор. Те са истинската красота!

7. Кошницата на баба 

Ето че и една най-обикновена кошница за съхранение на дребни неща може да се използва по необичаен начин - евтино и оригинално!

Ако се притеснявате, че вашето цвете може да падне и дизайнът не ви вдъхва доверие, тогава добавете ограничителна стена - можете да я изплетете или просто да използвате красиво парче плат. Така ще скриете някоя стара и безинтересна саксия.

8. Оригинални опори 

Това е отличен вариант за увивните, пълзящи растения. Те няма да висят и да се разпространяват по целия перваз на прозореца, а просто ще пълзят нагоре. И изглеждат много по-интересни от обикновените опори, направени от някакви пръчки или дори с импровизирани средства.

Дървената стълба, може и да е в миниатюра, но само каква атмосфера създава!

А подпората с необичайна форма ще подкрепи както растението, така и вашето настроение...