Необходими продукти: Едно агне, чаена лъжичка млян черен пипер, 150 мл олио, 2 връзки пресен кромид лук, 250 г киселец, 150 г ориз, четвърт връзка пресен магданоз, 3 ч.лъжички нарязана мащерка, 30 г масло, 4 ч. л. черен пипер, 1 вр. пресен чесън, 4 чаени лъжички сол.

Начин на приготвяне: Почистеното от дреболиите агне са измива много добре и се намазва отвътре с черния пипер. Оставя се да престои 2-3 часа, през това време се подготвя пълнежа.

В леко подсолена вода се сваряват чернят дроб и сърцето. Нарязват се на дребни парченца.

В тенджера се запържва една чашка ориз, изчистен, измит и подсушен. Към него се прибавят запържените след сваряването дреболии и сол и черен пипер на вкус. Това се залива с 2 чаени чаши от водата, в която са врели дреболиите. Вари се докато оризът поеме течността. Тенджерата се сваля от огъня и се прибавят подправките- магданозът и мащерката, нарязани на ситно. С тази смес се пълни агнето и се зашива. Полива се с разтопено масло или олио. Напълненото агне се поставя с голяма тава и се пече в умерена фурна. През десетина минути се полива с мазнина.

След като е готово, агнето се изважда, посолява се на вкус и се реже на порции. За гарнитура, освен плънката е подходяща салата от пресни зеленчуци. Отстрани се слагат по 2-3 стръка пресен чесън и купичка с шарена сол.