Euphorbia milii се предлага в търговската мрежа целогодишно, но особено внимание на това цвете се обръща през зимния период. Обикновено исусовият венец, както е по-познато това цвете, не привлича с размер, а с история. В някои страни се смята, че колкото повече са цветовете на растението, толкова повече късмет ще има притежателят му.

Исусовият венец се отглежда като стайно цвете у нас, но летния период може да прекара навън. Сега му е достатъчен светъл прозорец, малко слънчева светлина и редовно почистване на прецъфтелите цветове. Не е придирчив по отношение на поливането. Спокойно можете да забравите да го полеете. Всъщност по-опасно е преполиването, защото корените загниват бързо. През зимата поливайте с престояла вода и не позволявайте преовлажняване. Ако не сте сигурни по-добре не поливайте.

Веднъж в месеца може да подхраните с тор за кактуси. През топлата част от годината водата и подхранването се оптимизират.

Еуфорбия мили понася добре стайните условия. Подходящата температура за нея е 18-24 ◦С, но издържа добре, както по-ниски, така и доста по-високи температури от тези. Внимавайте с докосването, защото бодлите са доста остри. При нараняване растението отделя млекоподобен сок, който може да предизвика алергични реакции. И все пак цветето заслужава внимание. Малкото бижу с много цветове и още повече бодли може да цъфти целогодишно.