Температури до 28°С прогнозира проф. Рачев

С настъпването на астрономическата есен се очаква нова топла вълна у нас.

Температурите в края на септември ще са малко есенни, но после ще стане доста топло, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев вчера, когато в 4 ч сутринта официално настъпи астрономическата есен.

В края на месеца се очакват максимални температури 28°, като минималните ще са 10-12 градуса. Другата седмица може да има и няколко последни дни за плаж, добави проф. Рачев.

В началото на октомври също ни очакват слънчеви дни с втората топла вълна.

Зимата също се очертава по-топла,

е прогнозата на климатолога. Поне с 1 градус ще бъде над средното за сезона. Ще има и сняг, ще има и поледица, но за по-кратки периоди, обясни той пред bTV.

Затоплянето ще започне още от понеделник, когато според прогнозите на метеоцентровете минималните температури ще се повишат до 7° - 12°, а максималните ще са между 24 и 29.

В понеделник в крайните северозападни райони ще има значителна облачност и валежи от дъжд, а над останалата част от страната ще има разкъсана средна и висока облачност. Вятърът от юг-югозапад ще се усили до умерен. Ден по-рано - в неделя, ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността - средна и висока.