През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Минималните температури ще са предимно между минус 2 и 3 градуса, малко по-ниски - в котловините от Югозападна България.

Утре времето над страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по северните склонове на планините - временно силен югозападен вятър. С него дневните температури ще се повишат, максималните ще са между 9 и 14 градуса. Привечер и през нощта срещу петък от запад облачността ще започне да се увеличава, но все още ще е почти без валежи, предава БТА.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от юг-югозапад. Ще бъде предимно слънчево. Максимални температури на въздуха ще са 13-15 градуса. Температурата на морската вода е 12-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Привечер от запад облачността ще се увеличава, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра - около нула.

В петък увеличението на облачността ще продължи и до вечерта ще обхване цялата страна. По-късно през деня от запад ще завали дъжд. Вятърът от югозапад в Източна България и в Предбалкана ще се усили още и температурите ще са високи за началото на декември. Сутрешните там ще надхвърлят 10 градуса, а дневните в източната половина от страната ще достигат 16-17 градуса. След обяд в Северозападна България вятърът ще се смени със северозападен и ще започне бързо и рязко понижение на температурите.

През нощта срещу събота с умерен север-северозападен, а в събота - със север-североизточен вятър, застудяването ще обхване по-голямата част от страната. Ще има валежи от дъжд, във високите котловинни полета в Западна и на много места в Северна България дъждът ще премине в сняг; има повишена вероятност за образуване на снежна покривка в планинските райони. До вечерта вятърът ще отслабне, в източните райони ще се задържи от североизток, валежите ще спрат от запад и облачността ще се разкъса.