За изграждането се използват камъни и щайги

Ако имате лятна вила или градина и искате да направите декоративна ограда или подпорна стена в обекта, като изхарчите минимум пари за материали, тогава можете да помислите за тази опция.

В днешната статия ще ви разкажем как да изградите бюджетна ограда от пластмасови кутии и камъни собственоръчно. Авторът на канала в YouTube Mahir Y?ld?z споделя личния си опит.

Необходими материали:

* пластмасови щайги за зеленчуци или плодове;

* камъни;

* стоманен кабел или тел и свински опашки;

* цимент и пясък - за приготвяне на мазилка.

Оградата е много проста и можете да я направите сами. Основното е, че височината й не трябва да е голяма, в края на краищата под нея няма основа.

Основните етапи на работа 

Първата стъпка е да подготвите необходимия брой щайги (в зависимост от дължината и височината на оградата) След това намираме камъните.
Сега трябва да направите градивни елементи. За да постигнете това, напълнете пластмасовите кутии с камъни.

Монтираме готови "блокове" върху подготвена - изравнена и трамбована земя. Връзваме ги едно с едно със стоманен кабел или тел и свински опашки.

На следващия етап приготвяме разтвор от цимент и пясък. Намокряме "блоковете" с вода, след което можете да започнете да ги измазвате отдолу нагоре. Т.е. първо трябва да измажете страничните стени, след това поставяте слой циментово-пясъчен разтвор отгоре.

Заглаждаме го и го оставяме, докато разтворът изсъхне.

Може и да не се получи перфектно, но е нискобюджетно. И всеки може да направи такава ограда!