Най-новият продукт на нидерландската Upside за вегански храни са кебапчета - класика от Балканите, както ги определя самата компания, хапвани с питка, маруля, лук и чеснов сос. Upside пуска и Frik’n Long – най-дългият веган колбас в Нидерландия, а може би и в Европа: цели 22,5 сантиметра. Става за печене на скара или на барбекю.
И двата колбаса са направени от европейска лупина и сейтан (растителният заместител на месото).
Лупината е здравословна основа за колбасите на компанията. Естествена е и с високо съдържание на протеини, желязо и цинк.
Съставките за колбасите се събират в рамките на тридесет километра от фабриката за зеленчукови колбаси на Upside.
Преди година компанията направи успешен старт с три версии вегански колбаси - червени билки, печени зеленчуци и солени подправки.
Собственици на Upside са трима мъже Гертян, Дирк и Ерик, които силно вярват, че този свят се нуждае от по-здравословна система за растителни и биологични храни. Обичат да са край огъня някъде сред дивата природа на по бира, да изкачват върхове и да се разхождат в гората. Искат да продължават да го правят и са убедени, че веганските храни помагат за това: добра храна с минимално въздействие върху природата.
Коментари