Вашият балкон, или тераса може да се превърнат в любимо място. Условията, в които живеем, доказват, колко важно е всяко уединено външно пространство.

Възможно е да освежите външния вид на малък балкон без ремонтни дейности и високи разходи. Просто опитайте да го украсите с текстилни елементи.

За никого няма да е трудно да постави пъстър килим на пода на балкона и да сгъне одеяла или възглавници на столовете. Дори такива малки неща могат значително да трансформират пространството и да създадат ярко лятно настроение в него.

Съвременните довършителни материали ви позволяват да превърнете това място в пълноценна стая с функционален интериор.

Предназначението на балконските стаи може да бъде различно - това зависи от тяхната квадратура и желанията на собствениците.
Преди да започнете да украсявате балкона, трябва да изхвърлите ненужните неща без съжаление и да използвате тези, които определено ще ви помогнат за декорацията.

Балконът е отлична платформа за изпълнение на най-необичайните дизайнерски приумици.

Предлагаме ви интересни идеи за подреждане на балкон: проучете ги и използвайте това, което ви допада.

Топлина 

Имате ли някои осветители с неправилна форма, които се използват главно за външно осветление? Използвайте ги в дизайна на открит балкон. Стол с одеяло, топъл килим на пода, бръшлян и други растения в интересна кашпа ще създадет впечатлението, че не сте на балкона, а в беседка в провинцията.

Диванче 

Друга възможност за подреждане на открит балкон включва компактен диван, фотьойл и масички.

Този комплект мебели ще бъде достатъчен за комфортен престой. И, разбира се, не забравяйте за цветните аксесоари и саксиите с растения.

Ефектна пейка 

Ако на балкона има достатъчно място, сложете пейка в тази зона. Интериорът може да бъде допълнен с фотьойл и маса, които имат идентичен дизайн. Изберете възглавници и други текстилни изделия в подобна цветова схема. Комбинацията от зелено и синьо изглежда много свежа.

Сгъваеми мебели 

На тази снимка основният компонент на интериора са сгъваемите мебели, а акцентът е необичайно осветително тяло на тавана. Поставете стелаж за разполагане на растения в саксии. На масата може да се сложи една саксия с цветя.

Хармония 

В този декор преобладават естествените цветове. Кафявата дървена маса е в хармония с пейката, която е превърната от матрака и възглавниците в своеобразен диван.

Жълто покривало, шарки върху възглавници и саксии с растения в подобна гама придават топлина на декора.

Градска беседка 

Балкон, с пълзящо по стената растение, ще се превърне във вашата градска беседка. Катерачните растения охлаждат лятната жега. Ярък чадър предпазва от слънцето

Компактно 

Малка дървена маса и същите столове са достатъчни, за да създадете кът за чай на балкона.

И за да не е скучно, допълнете декора с растения.

Уют 

Малка кръгла маса и два стола са достатъчни, за да осигурят уют на балкона. На пода поставете килимче или черга, а на столовете закачате одеяла в случай на застудяване. През лятото изнесете стайните растения.

Удобство 

Удобните бели столове са органично съчетани с миниатюрна маса и саксии с декоративни растения.

Поставете цвете на масата и не забравяйте да украсите пода в кафяви тонове, за да направите дизайна възможно най-естествен.

Романтичен дух 

Е, този балкон определено носи дух на нежност. Цветът на столовете - син и розов, възглавница с флорални щампи, саксии с цветя на стената - всичко това навява романтични мисли. Престоят на такъв балкон успокоява и подобрява настроението.

Стая навън 

Тук вниманието е насочено към аксесоари с оригинални цветове. Раираните подови настилки и възглавници придават на този балкон индивидуалност и специален чар. Въпреки факта, че балконът е отворен, той изглежда като пълноценна стая.

Практичен шкаф 

Ако не искате да се разделите с нещата, съхранявани на балкона, инсталирайте поне шкаф, за да осигурите ред. Чудесно е, ако той има плъзгащи се стъклени врати. Така ще можете визуално да увеличите пространството на балкона. А перваза може да украсите с петунии.

Малък кът 

Дори и съвсем малък балкон може да се използва като кът за почивка. Масичка и столове в приятен цвят ще се поберат и на малка площ. В топло време е много приятно да хапвате на открито.

Модерно 

Добре изолиран балкон може да се използва по всяко време на годината, независимо от капризите на времето. А червената тапицерия изглежда привлекателна и модерна.

Шкаф и миндерче 

Ако не можете да поставите диван на балкона, инсталирайте дървен шкаф и отгоре сложете красиви възглавници. Окачете още две на стената и използвайте цветя за допълнителен декор. Масичка с плетени столове ще осигури условия за закуски.