Агромедията с най-много абонати и читатели започва мащабна анкета: Какъв трябва да е новият стратегически план за подкрепа на земеделието от европейските фондове. Първо пита клуба “Агробизнесмен на България”, в който от 29 години влизат успелите фермери

Когато преди 30 години се появява първият брой на “Български фермер”, той е на 14 години. И едва ли дори родителите му предполагат, че точно 30 години по-късно момчето ще е начело на най-авторитетното агроиздание в България.

Днес Тихомир Тончев поема поста главен редактор на “Български фермер”. 44-годишният отличник на УНСС в две специалности “Макроикономика” и “Международни икономически отношения” поема поста след създателя и дългогодишния шеф на агромедията с най-много абонати и читатели в България Васил Аспарухов.

Тихомир е един от “успешните продукти” на “24 часа” - идва още като студент. За 18 години стажантът става репортер, а репортерът - един от най-компетентните журналисти в сферата на земеделието.

Когато влиза в този ресор, е най-младият сред колегите от останалите медии. И има само спомена от летата в ловешкото село Александрово, където баба му и дядо му се грижат за своите градини.

За кратко излиза от “24 часа”, правейки магистратура по управление на международни проекти. Следват 2 години в Министерството на земеделието, където вижда как се управлява или как не трябва да се управлява българското земеделие.

“Български фермер” - хартията и сайтът, ще са територията, където Тихомир ще покаже своята визия за най-важния сектор в България. Новият главен редактор направи видео обръщение към партньорите и читателите.

“За мен е чест и предизвикателство да участвам в развитието на марката в тези трудни времена.

Няма да обещавам много, а само, че екипът на “Български фермер” ще продължи да ви информира първи за всички новости в земеделието, както го прави вече 30 години. За нас ще е огромно удовлетворение, ако допринасяме поне с малко за вашите успехи и развитие в сектора, който днес безспорно показа, че е ключовият не само за икономиката на България, но и в глобален мащаб, осигурявайки продоволствената сигурност и в момент, когато животът тече в друго измерение.

2021 година е различна не само заради коронакризата. Предстои и най-важната работа за сектора - да си напишем амбициозен, но изпълним стратегически план, по който земеделието да бъде подпомагано от европейските фондове в новия програмен период. Защото вече е крайно време да не се оправдаваме за неуспехи в бранша с правила, написани от чиновници в Брюксел, а да поемем нещата в свои ръце.”

Тихомир Тончев от 1 февруари поема “Български фермер” - агровестникът с най-много абонати и читатели в страната. Това е и медията, която рекламодателите в този сектор припознават като най-ефективната платформа.

Новият главен редактор ще предложи редизайн на сайта bgfermer.bg, който е №1 сред агромедиите в интернет.

По данни на “Гемиус” 350 хил. средномесечно за 2020 г. са читателите, които търсят информация.

“Целта е да го направим още по-удобен, ръстът да продължи, все повече читатели да го посещават, да намират в него и повече полезни видео материали”, обяснява целта на редизайна новият главен редактор.

“Български фермер” ще разчита и ще се вслушва в съветите на най-верните си консултанти: агробизнесмените, носители на авторитетния приз “Агробизнесмен на България”, учреден от седмичника и връчван без прекъсване вече 29 години.

И да, времената на пандемия безспорно са трудни, но трудностите раждат и нови възможности. Помогнете ни и вие - като наши многобройни читатели и на хартията, и в интернет, да ги открием заедно. Очакваме вашите мнения и предложения на редакционните телефони и електронната поща. Благодаря ви, че сте с нас и ни прощавате дори и грешките”, казва Тихомир Тончев в своето обръщение.

От “Български фермер” - смелост

и успех, Тишо!

Вече 29 години без прекъсване “Български фермер” чува съветите на най-верните си консултанти - носителите на авторитетния приз “Агробизнесмен на България”.
Вече 29 години без прекъсване “Български фермер” чува съветите на най-верните си консултанти - носителите на авторитетния приз “Агробизнесмен на България”.