Продукти: 500 г бутер тесто, 1 ч. ч. маково семе, 1 ч. чаша гореща вода, 1 белтък (+ 1 жълтък + 1 ч.л. прясно мляко за намазване), 0,5 ч. чаша захар, 100-150 г стафиди.

Приготвяне: Докато бутер тестото се отпуска, залейте маковото семе с чаша гореща вода и оставете да набъбне. Изплакнете и накиснете стафидите.

След като тестото е размразено, извадете го от пакета и леко го разтеглете с ръце.

Разбийте белтъка и захарта и добавете прецедения мак. Разбъркайте добре. Разпределете тази смес върху тестото, поръсете със стафиди и ако обичате по-сладичко, добавете малко захар.

Завийте на руло и нарежете на хапки. Получените "охлювчета" оставете за известно време да почиват. Намажете отгоре със смес от разбития жълтък и прясно мляко. Поръсете с маково семе.

Сложете кифличките в тава, покрита с хартия за печене, и я поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 15-18 минути.