Производителят от Съединение вече има 8000 дка и е сред лидерите по собствени лозя в Тракия

Въпреки кризата, българската изба New Bloom Winery инвестира в още собствени лозя. В края на миналата седмица стана ясно, че винарната е купила 2000 дка, които граничат с нейни масиви в района на Правище. Така производителят от Съединение вече има 8000 дка, с което се нарежда сред лидерите по собствени лозя в Тракия.

На новозакупените терени има от сортовете Мавруд, Мускат Отонел, Рубин и Сира. „Работата с доказано собствени масиви е залог за осигуряване на качествено вино, а и избата се обогатява с два традиционни български сорта като Мавруд и Рубин, което носи повече познание за екипа и е изключително ценно“, обобщи главният енолог Владимир Влъчков.

Визитната картичка на New Bloom Winery са немските сортове Дорнфелдер и Регент, които тя отгледа първа в Тракия. Днес присъстват в сериите PIXELS

и Face 2 Face и дават много добри резултати. Освен тях избата има вина и от други 10 сорта, сред които Шардоне, Совиньон блан, Сира, Каберне Совиньон, Мерло.

„Радваме се, че успяхме да реализираме подобна мащабна инвестиция и то в труден период за българските изби. Така изпълняваме и поетия ангажимент да увеличим собствените лозови масиви с 30% от 2017 година, когато представихме новата корпоративна идентичност. С финализирането на сделката вече разполагаме с 8000 дка, което ни превръща в един от производителите с най-много собствени лозя в Тракия“, коментираха от винарната в Съединение.

„Определено виждаме повишаване на винената култура и засилен интерес към нови винени региони и сортове. Тук важна роля изиграха и самите производители. Те, като в това число включваме и нашата изба, трябва да продължат да полагат всички усилия да правят вкусни, балансирани вина в подходящо съотношение цена-качество“, допълват експертите.

Списъкът с медали за вината на New Bloom Winery е дълъг. Тази година червеното вино Face 2 Face (F2F) Дорнфелдер получи златен от френския Vinalies Internationales 2021. Избата добави и други три сребърни отличия от Франция и други пет от Concours Mondial de Bruxelles.

През годините техният Совиньон блан Face 2 Face

се нареди сред най-добрите в света на Lоѕ Аngеlеѕ Іntеrnаtіоnаl Wіnе Соmреtіtіоn. PIXELS Глера пък намери място на страниците на американския Washington Post за най-разхлаждащите вина за лятото. Името на избата буквално означава „нов разцвет“ (bloom – от англ. цвят, цъфтеж, цъфтене, разцвет, свежест.), и отговаря точно на случващото се през последните години в гр. Съединение – истинско разцъфване на винопроизводството.