Ако ракията ви е много силна, естествено трябва да я разредите.

Но е хубаво това да става само с дестилирана вода.

В никакъв случай не трябва да използвате чешмяна твърда вода, защото от нея напитката ви може да се размъти трайно, а вкусът й да стане прекалено груб.

По този повод нашият читател от Струмяни ГЕОРГИ ФИЛЬОВ ни даде една много полезна идея, която да прочетат неговите колеги от страната.

Много лесно е да се направи дестилирана вода в казана за ракия

Постъпва се по същия начин, както се зарежда казана с джибрите за варенето на ракията, казва той.

Само че казанът се пълни само с вода.

По този начин се получава бързо и лесно една качествена дестилирана вода, която е много по-добра от тази, която някои производители на ракия си правят у дома, използвайки електрически ток и варейки я на котлон, допълна майсторът от Струмяни.

Благодарим му за съвета.