Новият директор е икономистът Борис Михайлов

След нова серия рокади в четвъртък служебният министър на земеделието Христо Бозуков смени и шефа на фонд "Земеделие", разплащателната агенция за парите от ЕС, която годишно оперира с близо 3 млрд. лв.

Мястото на досегашният директор Васил Грудев се заема от икономиста Борис Михайлов е решил управителният съвет на агрофонда, научи "Български фермер". Той е роден през 1959 г. в София. Притежава магистърски степени по икономика и право. Също така има завършен курс по мениджмънт в САЩ, както и квалификационни курсове в областта на приватизацията, приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните борси. Работил е като ревизор в Министерството на финансите, управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото, както и като адвокат по данъчно и наказателно право.

Заместници на Борис Михайлов ще бъдат Боряна Алексова, Петя Славчева, Георги Динев и Владимир Атанасов. По-рано през деня Бозуков смени и ръководствата на "Напоителни системи" и САПИ - Системата за агропазарна информация.

Още в първите дни след поемането на поста на служебен министър Бозуков заговори за одити и проверки във фонд "Земеделие". Инспекцията на вътрешния одит на агроведомството обаче не установи нарушения. През миналата седмица Васил Грудев и Христо Бозуков дори бяха заедно на откриването на селскостопанското изложение "БАТА Агро" в Стара Загора.