Много ефектно и вкусно ястие, което може спокойно да се приготви за празнична трапеза. Интересна алтернатива на кюфтетата.

Ще ви трябват: 500 г кайма, 1 яйце, 100 мл прясно мляко, 50 г бял хляб,, 1 глава лук, 150 г гъби (печурки), 100 г кашкавал, сол, подправки на вкус.

Приготвяне: В дълбока купа към каймата добавете нарязания лук, яйцето, солта и подправките. Натрошете хляба и го накиснете в прясното мляко. Изцедете и прибавете към каймата. Омесете добре.
Нарежете гъбите на ситно, запържете и посолете на вкус. Към охладените гъби добавете кашкавала, настърган на едро ренде.

Малко количество от каймата поставете във формичките за мъфини. Притиснете към стените и направете в средата вдлъбнатина. В получената дупка поставете малко от гъбено-кашкавалената смес. Покрийте с кайма и притиснете добре.

Поставете във фурна, загрята до 180 градуса за 30 минути. Прехвърлете готовите мъфини в чиния. Украсете по ваша преценка. Можете да вземете картофено пюре, да го поставите с сладкарска торбичка и с нея да направите „шапки“ на мъфините. Поръсете със ситно нарязани зелени подправки.