Ива Тончева

Нидерланският диджей и продуцент Lost Frequencies пусна на пазара свой собствен биологичен джин. Феликс Де Лает, човекът зад „Изгубени честоти“, е участвал в целия процес на създването на джина - от мозъчната атака до бутилирането. Само шест месеца след представянето си, джинът вече е печелил награди на World Gin Awards.

Защо Феликс са насочва към джина? „Това е любимата ми напитка на турне, която пия, преди да трябва да скоча на сцената. Ако пия, а аз не пия на всяко шоу, това е хубав джин и тоник“, разказва той. През мениджъра си той се свързва с дестилерията Wilderen и контактът е ползотворен. Те му предлагат да направят съвместно джин и няколко месеца по-късно е създаден „OCUS“.

Получил се е, по думите на диджея, освежаващ джин, но с пикантен вкус, който се харесва на ценителите. Освен това джинът е биологичен, веган и няма грам захар.

Защо биологичен?

Решението да се насочат към биопроизводство е било взето бързо. "И аз, и моят мениджър сме доста бионастроени и наистина се опитваме да живеем екологично. Така че имаше смисъл да изразим това и в джина си“, обяснява Феликс. Съставките на джина му са от местни доставчици, доколкото е възможно.

Има и ясна връзка между "Изгубени честоти" и джина. „По време на процеса на проектиране на бутилката бяха направени 11 различни„ фестивални гривни,“ разказва диджейът. Всяка бутилка е увита в хубава хартия, над която има фестивална гривна. Хората могат да изберат гривната, когато купуват бутилка онлайн и могат да я носят. Самият той се изявява на много фестивали, така че това е хрумване-намигване.