Разглежда 200 местни позиции в 24 държави

Интерактивен продукт за намиране на сезонен асортимент от плодове и зеленчуци за всяка държава-членка на ЕС е предназначен да подкрепи търсенето на регионални продукти. Разглежда 200 местни позиции в 24 държави и шест климатични региона на Европа.

Европейският център за информация за храните (Eufic) публикува карта с много изображения на своя уебсайт.

С помощта на интерактивната карта европейците ще могат да разберат какви сезонни плодове и зеленчуци се предлагат в момента в техните страни пише Стефани Аувотер-Еспер в статия на германския портал Topagrar.

Заинтересованите страни могат да разберат кои зеленчуци се събират в съответната страна през различните месеци или кои са на склад. Например, през март в Германия, според интерактивната карта, това са цвекло, гъби, зеле и спанак.

Според Eufic картата е първата по рода си в Европа. Директорът на Eufic Лора Фернандес Селемин каза, че хората трябва да бъдат насърчавани да ядат здравословна и органична храна и да използват регионални продукти, когато е възможно: „В Европа сме свикнали с богат целогодишен избор, но това често ни отвлича от произхода на храната. "

Eufic е базирана в Брюксел организация с нестопанска цел, подкрепена от компании в европейската хранителна индустрия и получава финансиране от Комисията на ЕС.

Източник: www.topagrar.com.