Downs CropVision позволява високоскоростно и качествено сортиране преди съхранението с капацитет до 100 тона/час

Машината е дело на френския производител на решения за приемане и съхранение на картофи Dubrulle Downs. Оптичният грейдер Downs CropVision дава възможност да се наблюдава и анализира цялата повърхност на продукта (360°), за да се класифицира според качеството му: буци, камъни, други отпадъци, добри картофи, зелени, посечени, развалени, деформирани и напукани.

Три възможни изхода за продукта

Downs CropVision е снабден с три възможни изхода за продукта. Първи за запазване на продукта, втори за отпадъците и трети за картофи от втора категория.

Сканиране на 360° на всеки картоф

Благодарение на 360° сканиране, потребителят има достъп до много точна информация за съхраняваните картофи. Информация като размера им за всяка партида продукт или тяхното качество.
Според Dubrulle Downs, CropVision е лесен за използване благодарение на сензорния екран и може да бъде интегриран в Downs приемащи бункери и грейдери.

Независими от марката решения

Предимства са оптималните условия за съхранение на добрите картофи - няма ценно място, което е заето от нежелан материал. И е необходим по-малко труд. С тези предимства купувачът ще трябва да си върне инвестицията, която възлиза на около 150 000 евро.
CropVision засега може да се комбинира само с други машини за съхранение на Downs. Производителят очаква да предостави независими от марката решения след две години.