Има безопасни начини да се наслаждават

Независимо дали си спомняте Рошко от „Куче в чекмедже“, Ласи, Бенджи или Бетовен, изображенията на деца, прегръщащи и целуващи кучета, са запечатани в съзнанието на повечето от нас.
Според дресьорите тези образи ни карат да си спомним и някои от болезнените резултати от подобни взаимодействия в реалния живот - тези, които няма да попаднат на филмов екран.

Родителите не бива да оставят кучета и деца заедно без надзор, но има и друга, по-фина точка: надзорът не помага, ако възрастните не знаят как да тълкуват това, което виждат. Това е почти толкова лошо, колкото и никакъв надзор.

Има безопасни начини кучетата и децата да се наслаждават на времето си заедно. Необходими са само здрав разум и надзор.

Снимка: 12-1

12-2

Наблюдавайте ги 

„Ще работя за храна“ трябва да е била фраза, написана от куче. Повечето с нетърпение ще предлагат всякакви видове поведение на човека, стар или млад, който държи лакомство. Но се уверете, че ако кучето ви прави нещо, което не искате, детето ви не му дава награди.
Все пак ще повторим, че децата и кучетата трябва да бъдат под наблюдение. Също така научете общи признаци на кучешки стрес, като прозяване, облизване на устни и промени в очите и ушите им. Ако видите тези сигнали, това може да означава, че кучето губи търпение с детето и е време да се намесите.

4 забавни начина 

Ето кратък списък с дейности, които могат да бъдат забавни за вашите деца (дори много малки), за вашите кучета и за самите вас:

1. Разходете се

Можете да държите една каишка, прикрепена към нашийника за основно обучение на кучето или нагръдника. Вашето дете може да държи втора каишка, прикрепена към втори нашийник. Ясно е, че любимецът ви обикновено носи само един, но за това упражнение добавете друг. По този начин вие имате контрол и детето ви изпитва преживяването и гордостта в изпълнението на жизненоважната задача да разхожда кучето.

2. Донеси

Това е забавна игра както за деца, така и за кучета. Тя е високоенергична, така че има допълнителното предимство да даде на кучето достатъчно необходими упражнения, докато тича напред-назад, за да вземе играчката и да я върне. С напредването на играта детето може да добавя команди като Седни или Стой преди да хвърли играчката.

Уверете се, че държите всичко под контрол, за да избегнете злополуки, като куче, което събаря детето, докато тича за топката, или „дърпа“ твърде агресивно, когато връща играчката.
Преподаването на командата за пускане се оказва особено полезно тук.

3. Научете трик

Нищо не е по-забавно или впечатляващо от куче, което може да се претъркулва, да говори или да изпълнява други сладки движения. Научете любимеца си на няколко основни трика, със или без помощта на детето си.

Има десетки за избор. Можете да намерите инструкции стъпка по стъпка чрез онлайн образователни ресурси.

4. Криеница

Децата се крият (като е важно да имат наистина страхотно лакомство в себе си) и вие изпращате кучето да ги намери. Когато то надуши скривалището, децата могат да се покажат, да го помолят да седне и да му дадат наградата. Може и хихикането да е разкрило местоположението им, но това е без значение. В крайна сметка всички си прекарват добре, забавно и безопасно, което е и причината да си имате куче.

Снимка: 12-3