Животът ни е пълен с предмети, които те намират за странни или направо страшни

Без съмнение няма по-сладко от това да наблюдавате как кученце се сблъсква с определени неща за първи път. Животът ни е пълен с предмети, които палетата намират за странни или направо страшни.
В повечето случаи реакциите на кученцата са сладки и изследователски - изненадано лаене или ръмжене, когато за първи път видят нещо. Което бързо се заменя с уверено приклякане за игра, щом осъзнаят, че новият артикул не представлява заплаха. Винаги обаче трябва да наблюдавате любимеца си за признаци на нервност или страх, за да можете бързо да превърнете една негативна ситуация в нещо положително. Това ще помогне на вашето пале да расте уверено и спокойно. Ако все пак се окажете със страхливо кученце, говорете с професионален дресьор за това какви методи да опитате.
Ето шест неща, които озадачават малките четириноги по най-очарователния начин:

Прахосмукачки 

Най-вероятно шумът от прахосмукачката смущава кученцата - и може би фактът, че ние, хората, бутаме този гигантски „звяр“ без видима причина. Повечето животни ще лаят и ръмжат по уреда, но ако не свикнат с него, може да се окажете заседнали по средата на битка за цял живот между кученце и машина.

Огледала 

Да наблюдавате кученце как се гледа в огледало винаги е забавно. Някои млади животни веднага губят интерес, но има такива, които се опитват да разберат къде се намира другото куче. Те могат да се примирят или да кръжат около огледалото (ако е възможно), за да се опитат да намерят животното, което виждат в отражението.

Телевизия 

Някои малки не могат да не се заинтригуват от странното устройство, което издава звук и движещи се изображения. Любопитството им често се засилва, когато чуят или видят друго куче на екрана. Ако не ни вярвате, опитайте да гледате кучешка изложба с вашия любимец. Това е едно очарователно преживяване.

Ледени кубчета 

Има нещо в кубчетата лед, което обърква, но и вълнува кученцето. Ледът е студен и хлъзгав. Той кара много палета да приклекнат за игра и да лаят яростно, когато с радост открият, че е годен за консумация. Ако кученцето ви е отегчено или му никнат зъби, кубче лед е евтина играчка, която ще го успокои и забавлява. Никога обаче не трябва да му позволявате да дъвче кубче лед без надзор, тъй като може да представлява опасност от задавяне.

Метли 

Бързото действие на метлата озадачава много кученца, така че те често ще реагират по същия начин, по който реагират на прахосмукачката: или бягат от нея, или я атакуват. Но някои домашни любимци може да я разглеждат като нова играчка. Привикването на палетата с нашите странни почистващи устройства определено ще ги направи по-щастливи възрастни кучета.

Телефони 

Признайте си: молили сте човекът, на когото сте оставили домашния си любимец, да държи телефона до вашето кученце, за да можете да му кажете какво добро момче е. Чуването на глас, особено познат, идващ от нищото, е достатъчно, за да обърка всяко младо животно. Някои кученца отговарят с твърде очарователното накланяне на главата. Други може да започнат да ви търсят или да се опитат да лапнат телефона.