Вкусни торти без печене и мъки за приготвяне на тестото

10 февруари 2021
Кулинария
48240
1 2 3 4
 

Тортата е украса на всеки празник или официално събитие, а скоро всички влюбени, или не чак толкова влюбени ще имат повод да почерпят.

Чудесно е, когато у дома имате десерт за неочаквани, но скъпи гости. За съжаление, обикновено приготвянето отнема доста време. Днес ви предлагаме няколко рецепти за приготвянето на оригинални сладки десерти без печене.

С бисквити, кондензирано мляко и ядки 

Бисквитената торта е позната на мнозина от детството. За този десерт не се притеснявате нито за блатовете, нито за крема.

Необходими са няколко прости съставки: 800-1000 грама бисквити „Закуска“ или други (меки и не много сладки), кутия варено кондензирано мляко, 200 г масло, 150-200 мл прясно мляко, половин блокче тъмен шоколад и 50-100 г орехи за декорация.

Приготвяне: Извадете маслото от хладилника, така че да има време да омекне. Поставете го в блендер, добавете кондензираното мляко и разбийте старателно, така че да се образува пищен, но не твърде гъст крем.

Загрейте леко прясното мляко в микровълнова печка или на огън, но без да го оставяте да заври. Потопете всяка бисквитка в топлото мляко и ги наредете върху плоска чиния. Поставете малко от масления крем върху основата и го разпределете равномерно по цялата повърхност. Покрийте с втори слой бисквити, потопени отново в мляко, и намажете с крем отгоре.

Завършете тортата с последен слой бисквитки и сметана.

За да украсите десерта, можете да настържете няколко парчета черен шоколад отгоре или да натрошите орехи, след като ги изсушите в горещ тиган.

С желатин, плодове и заквасена сметана 

От заквасена сметана и желатин се получава невероятно нежен, но плътен десерт.

Необходими продукти: 3 готови бисквитени блата, портокали, мандарини, круши или други любими плодове, 500 мл сладкарска сметана, 150 г захар, 30 г желатин, половин чаша вода, 100 г пудра захар, ванилия.

Приготвяне: Накиснете желатина в топла вода за половин час. Покрийте тортената форма, в която ще приготвяте тортата със стреч фолио.
Поставете парчетата плодове на дъното на формата.
Разбийте заквасената сметана със захарта и ванилията и изсипете разтворения желатин. Разбъркайте всичко добре, така че да не останат бучки.

Изсипете малко от крема върху плодовете и поставете първия тортен блат отгоре. Поставете в хладилника за час-два, така че желатинът да има време да стегне. След това наредете следващия слой плодове и покрийте с крем. Поставете отгоре втория блат и приберете в хладилника.

Повторете още веднъж.

Когато тортата е готова, внимателно обърнете върху плоска чиния и отстранете прозрачното фолио. Поръсете готовия десерт с пудра захар.

С меденки и банани 
Тортата с меденки и банан може да се приготви за половин час.
Ще имаш нужда: 500 г пресни меденки, 3-4 банана, 400-500 мл заквасена сметана, 3 супени лъжици захар.

Приготвяне: Нарежете меденките по дължина на равни половини и ги наредете на дъното на тортената форма или върху плоска тортена чиния.

За да приготвите крема, разбийте захарта и заквасената сметана до гладка смес. Намажете с нея първия слой меденки.

Обелете бананите, нарежете ги на кръгчета и ги наредете върху бисквитите. Запълнете празните места между меденките с парченца плодове. По този начин трябва да направите още 2-3 слоя.
Украсете последния ред с резенчета банан или някакъв ефектен топинг.

С извара и шоколад 

Тортата с извара ще е бъде чудесно допълнение на всяка празнична маса.

За да я приготвите, ще ви трябват следните продукти: 200 г извара, 300-400 г чаени бисквити, чаена чаша прясно мляко, 150 мл сметана, 200 г захар, шоколад, пакетче ванилова захар, кокосови стърготини.

Приготвяне: Разбийте сметаната със захар и ванилова захар с миксер, до получаването на пухкав крем.

Смачкайте изварата с вилица до гладка смес. Ако е твърде суха, добавете няколко супени лъжици прясно мляко и разбъркайте. Смесете изварата със сметановата смес и разбийте с пасатор.

Покрийте тортената форма със стреч фолио. Потопете всяка бисквитка в мляко и наредете първи слой върху филма. Намажете отгоре с крем и поръсете с кокос.

Направете още 3-4 слоя, като не забравяте да топите бисквитките в млякото.

Приберете десерта в хладилника за една нощ, за да има време да се напои и да стегне.

След като тортата е готова, извадете я от формата, обърнете я и поръсете с настърган шоколад.

Получава се много по-ароматен и засищащ десерт.

Още от Кулинария
0

С леща и кисело зеле  Тази рецепта ще се хареса на тези, които обичат супи без месо или риба. Имаме нужда от: 100 г леща, 2 картофа, 1 глава лук, 1 морков, 100 г кисело зеле, 20 г доматена паста

0

Можете да поглезите себе си и семейството с тези невероятни чорби през студения сезон. Ако навън е студено и облачно, една вкусна и засищаща супа за обяд ще ви помогне да се стоплите

0

Създателите на много битови предмети са обмислили внимателно и най-малките детайли за по-лесното им използване. Но не всеки знае за допълнителните функции на нещата в кухнята, с които сме свикнали

0

Важно е дори най-скромната да е вкусна и приготвена с любов Пълноценна и здравословна закуска е най-важното хранене за деня. Тя ни осигурява необходимата енергия и хранителни вещества за нормално

0

Заслужава си да опитате На Свети Валентин всяка влюбена в живота домакиня би искала да зарадва близките си с вкусни и необичайни ястия. Днес ви предлагаме оригинално и романтично меню

Последни новини
0

Китай в момента изгражда национална банка за семена на земеделски култури, която се очаква да бъде завършена тази година, каза делегат от националния консултативен орган в четвъртък

0

Европейската програма за междурегионално сътрудничество "Interreg" организира онлайн семинар за управление на водите в контекста на Зелената сделка.  Семинатър има за цел да обучи най-вече местни и

0

Наблюдава се увеличена консумация на фермерски сирена, а потребителите пазаруват все повече директно от стопанствата, казва Симеон Караколев, председател на Асоциацията на овцевъдите и съпредседател

0

През втората половина на февруари и в началото на март се сеят разсадите за т. нар. средноранно производство, което е най-масово застъпеното в дворните градини

0

Важно е да се подходи ефективно и да се разработи национална стратегия Известно е вече, защо в Европейския съюз ще бъде намалено тютюнопроизводството до минимум и какво трябва да направят в това

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Доста разсадници предлагат облепиха. Потърсете информация в интернет и преценете от кой от всички ще ви е най-изгодно и най-удобно да закупите растението. Ние не препоръчваме, тъй като не сме...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Вероятността човек да се зарази с COVID-19 е двойно по-голяма в супермаркета, отколкото в театрална зала, където се спазва социална дистанция, хората носят маски и са заети 30 на сто от местата, съобщи "Дойче веле". Това установиха специалисти от Берлинския технически университет за разпространението на коронавируса в различни помещения

Допинг скандалът в българското плуване доведе до размяна на обидни реплики между топплувците ни. Всичко стартира със следния пост на Антъни Иванов в социална мрежа: "Няма да има нито истина, нито промяна. Всички са пили едно и също, който е хванат, хванат. Най-жалкото е, че очаквах повече от някой хора, които си мълчат и се крият защото ги е страх

Премиерът Бойко Борисов се включи на живо от храма в град Шипка в страницата си във фейсбук. С него е министърът на икономиката Лъчезар Борисов.  Кубетата на Храм-паметника "Рождество Христово" в град Шипка вече сияят с ново осветление, монтирано от община Казанлък. Обновлението бе приветствано лично от Старозагорският митрополит Киприан