Основната тенденция на сладкарите тази година ще бъдат необичайни комбинации във вкусовете.

Европейски експерти смятат, че сладкишите, които съчетават традиционни с пикантни вкусове - торта с лимон и розмарин, шоколадови кифли с крем от прясна мента или кремове, пълнени с кардамон - ще станат популярни.

Очаква се потребителите да се насладят на всички азиатски аромати, особено японските. Затова сладкарите с удоволствие ще приготвят японски кифли с черен оцет, пълни с юзу или кайсиева извара, както и кифли с уасаби.

В светлината на Олимпийските игри в Токио, изместени към 2021 г., карамелът мисо, интересна комбинация от сладки и солени ястия, ще придобие безпрецедентна популярност.

Ако някой от производителите не е готов за промяна, може да обърне внимание на комбинацията от карамел с кафяво масло: тя също така ще добави дълбочина и удоволствие към вкуса и няма да го направи твърде неузнаваем.

Интересна тенденция е отбелязана в областта на алкохолните пълнежи, по-специално ароматизирания джин. Той бързо се утвърди в категорията на хлебните изделия и експертите не се съмняват в популярността му тази година.