Реване с грис и прясно мляко

19 ноември 2020
Кулинария
11277
 

Необходими продукти: 4 яйца, чаена чаша захар, 2 ч. ч. брашно, 3 супени лъжици грис, 4 суп. лъж. вода, пакетче бакпулвер.
За сиропа - 250 мл. прясно мляко, 2 ч. ч. захар, 4 ч. ч. вода; пакетче ванилия.

Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се останалите продукти, след което всичко се разбива много добре.
Тази смес се изсипва в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Блатът се изпича до златисто и се оставя да изстине.

Сиропът се приготвя като се кипнат водата, захарта, прясното мляко и ванилията. Охладеният блат се полива с топлия сироп.

Реването се сервира, след като се охлади напълно.

Още от Кулинария
0

с които всеки може да се справи Интересни идеи за онези, които не обичат да стоят дълго около печката, а при думата "кайма" си представят само кютфета и паста и спагети

0

От 15 ноември започнаха Коледните пости. Датата е една и съща и не се променя, за разлика от Великденските. Причината е, че те винаги са с продължителност 40 дни и свършват на Рождество Христово – 25

0

Много от най-популярните ястия са обикновени и много засищащи храни, които са измислени в „дълбоката провинция“. В миналото пастирите са изкарвали много време на открито, далеч от дома

0

Продукти: 500 г бутер тесто, 1 ч. ч. маково семе, 1 ч. чаша гореща вода, 1 белтък (+ 1 жълтък + 1 ч.л. прясно мляко за намазване), 0,5 ч. чаша захар, 100-150 г стафиди

0

Продукти: 300 г брашно, 3 яйца, 100 г захар, 20 г мая, половин чаена чаша прясно мляко или вода, половин чаена чаша разтопено масло, щипка сол, чаена чаша гъст мармалад

Последни новини
0

Министерството на земеделието, храните и горите представи проекти на инвестиционни мерки в горския сектор, както и подготовката и изпълнението на подхода Лидер/Водено от общностите местно развитие за

0

Шест проекта на мерки в лозаро-винарския сектор за новата ОСП бяха представени за широка дискусия по време на видеоконферентно заседание на Тематичната работна група (ТРГ) за разработване на

0

* Величка Константинова от Велико Търново пита дали може да използва за разредител на ракията минерална вода. Някои домашни производители на ракия го правят, но това не е технологично правилно

0

Замрелият от дълго време пазар на селски имоти се оживи през тази година и много малки населени места, в които живееха по 10-15 човека, се понапълниха с хора

0

От утре до 6 декември агенцията по храните започва засилени проверки за продажбата на риба за Никулден. Ще се следят обектите за производство и търговия с риба и рибни продукти

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2021”
Отговор:Периодът, в който ябълково дръвче започва да цъфти и да дава плод, зависи от сорта, условията на отглеждане и качеството на почвата. Средно дървото започва да цъфти на възраст 5-6 години. За голямо...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

2814, с 2075 случая повече от вчера, са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа. За последното денонощие са направени общо 6825 PCR теста. Това показват данните в Националната информационна система. Така общият брой на потвърдените случаи става 145 300, от които 90 008 активни

На база на предварителни данни и оценки  се очаква бюджетът да има дефицит от 183,2 млн. в края на ноември, съобщиха от финансовото министерство. Причината е в допълнителните разходи по мерките за подпомагане на хората и икономиката в пандемията. За 11-те месеца на годината от бюджета за похарчени 39, 89 млрд

Главен герой в “Пламъци по сцената” от Димитър Стайков е звездата на Народния театър Камерната сцена на Народния театър стана домакин на премиера, но този път на книга. Там авторът Димитър Стайков и героят на неговия театрален роман Деян Донков се срещнаха с храбрите почитатели, дошли в пандемичния и снежен понеделник на представяне на изданието