EuroTier и EIMA вече усилено работят по своите иновативни издания

Ивона Величкова

Една от последните новини от изминалата седмица е, че организаторите на международното изложение на машини за животновъдство EuroTier отмениха физическото събитие на панаирната площадка в Хановер от 9 до 12 февруари 2021 г. Но те подчертаха, че въпреки това подготвят дигитално издание.

Събитието бе първоначално планирано за този месец (от 17 до 20 ноември), но през юни бе отложено за датите през февруари 2021 г. Изявлението на Германското земеделско общество (DLG) вини продължаващата несигурна международна ситуация във връзка с корона пандемията.

Дигиталното издание през февруари планира да предложи на посетителите обширна техническа програма и възможности за работа в мрежа

Мениджърът на проекта EuroTier Карл Шльосер казва, че е важно влизането в дигиталния свят да бъде възможно най-лесно. „След еднократна онлайн регистрация посетителите могат да получат информация за продуктите и услугите на изложителите, да се свържат директно с тях и да участват активно в множество събития и дискусии по техническата програма“, обяснява той.

155 000 посетители и близо 2600 изложители присъстваха на последния EuroTier през 2018 г. Засега намеренията са следващото събитие да бъде хибридно. То ще се проведе от 15 до 18 ноември 2022 г. на обичайното място в Хановер.

EuroTier не е единственото агрошоу, което се обръща към дигиталния формат. COVID-19 наложи организаторите на събития напълно да преразгледат работата си и да се възползват от новите технологии.

Но могат ли те да компенсират живия досег до машините?

Някои големи компании направиха дигитални премиери на машините си. Други, като Amazone, си направиха дори собствени изложения. Дигитални, разбира се. На всички се наложи да бъдат изобретателни. И се очертава да продължи да им се налага. Към момента в близките месеци единствено италианската EIMA все още е на дневен ред във физически формат. Но това не значи, че ще пропусне дигиталния. Той започва на 11 ноември и ще продължи до 15-и

А между 3 и 7 февруари 2021 г. организаторите се готвят да посрещнат посетителите на панаира в Болоня. Не искаме да сме скептични, но очакваме новината за неговата отмяна.

Италианското изложение EIMA открива дигиталното си издание тази сряда
Италианското изложение EIMA открива дигиталното си издание тази сряда