На 3 ноември от 10 часа започва безплатен онлайн семинар на тема "Приложение на стимулиращи продукти при пролетно и есенно подхранване на пчелните семейства и влиянието им върху тяхното развитие".

Той се организира от Национална служба за съвети в земеделието (Териториални областни офиси – Смолян и Силистра) и Селскостопанска академия (Научен център по животновъдство и земеделие /НЦЖЗ/ - Смолян) и ще се проведе през формата ZOOM

Гл. ас. д-р Росица Шумкова от НЦЖЗ - Смолян ще запознае участниците с влиянието на билковите хранителни добавки за пчели върху продуктивните качества на пчелните семейства при подхранване. Тя ще разкаже по-подробно и за развитието на медоносната пчела след стимулиращо хранене с билкови препарати. 

Експерт от НССЗ ще представи възможности за подпомагане на земеделските стопани по подмярка 2.1.2 "Консултантски услуги за малки земеделски стопанства" по мярка 2 "Консултантски услуги, услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството" от ПРСР 2014 - 2020 г.

Нужна е предварителна регистрация тук.