Земеделски производители могат да разчитат на държавата и в битката със сушата. Това е проблем, с който се сблъсква цяла Европа. Експертите усилено работят по въпроса за облекчаването на режима на ползване и изграждане на собствени водоизточници като кладенци и сондажи. Целта е с промени в Закона за водите да стимулираме земеделските производители да използват техни водоизточници за напояване, освен съществуващите в момента. Това написа премиерът Бойко Борисов на профила си във фейсбук. 

Когато се срещам с хората, се уверявам, че мерките на правителството са им от полза. Посетих ферма в Пловдивско с 15 000 декара обработваема площ, където се отглеждат 400 крави. Изпълняваме всички ангажименти, които поехме към браншовите организации, казва още Борисов. 

"Всеки човек трябва да усети, че държавата е зад него. Заедно ще преодолеем тази пандемия. Мислим за всеки един българин, за малките населени места, помагаме на всички. Работим на високи обороти, за да може парите бързо да стигат до хората. До края на годината сектор "Земеделие" ще получи над 1,7 млрд. лева под формата на европейско и национално подпомагане. Това е с 400 млн. лева повече от предната година. 106 милиона лева са средствата, отпуснати в подкрепа на земеделските стопани във връзка с преодоляване на последиците от коронавируса. За първи път отделяме и 1,5 млн. лева за уговяване на телета", написа още премиерът.