А в условия на стрес - есенниците се нуждаят от помощ

За есенната кампания специалистите от Екофол предлагат на земеделските производители да използват биостимулатора Амино Експерт Импулс. Продуктът съдържа макро- и микроелементи, фитохормони, аминокиселини, прилепител. Препоръката е да се прилага заедно с фунгицид, за да се получи много по-добро разпределение по повърхността на семената. Амино Експерт Импулс е съвместим с всички продукти, които са разрешени за употреба у нас. Дозата му на приложение е 150 мл/100 кг семена. Разбира се, дозата може да се завиши, според преценка на агронома, казват специалистите от Екофол.

Биостимулаторът дава много добър старт на растенията

– при покълване на семената и поникването на пшеницата. Той способства за формирането на много добра листна маса и развитието на добра коренова система. Има изразена и допълнителна хранителна стойност до 3-и лист на културата.
Амино Експерт Импулс може да се използва и при семената на рапица в доза 300 мл/100 кг семена.

Фирма Екофол се е специализирала в продукти, които са подходящи да противодействат в стресови условия. В последните години повече от всякога сме свидетели на екстреми от различно естество. А при навременно реагиране с подходящи средства, се намаляват отрицателните последици за културите.

Кой е продуктът подходящ за различни видове стрес в началните фази от развитието на културите?

При поникването на пшеницата и ечемика, а също и при рапицата

може да се използва Амино Експерт Протект

При зърнено-житните култури продуктът стимулира братенето на растенията, развитието на много по-добра коренова система, което като цяло е гаранция за по-доброто им презимуване.
На рапицата действа аналогично. Растенията развиват оптимална листна маса, както и добра коренова система. А това са показатели за успешно презимуване на маслодайната култура.

Амино Експерт Протект осигурява на посевите необходимите им микроелементи за период от 30 дни, което е отлична подготовка за зимуване.

* При пшеницата продуктът се прилага в 3-и лист от развитието й. Тази фаза обикновено съвпада с инсектицидното третиране срещу житните мухи.

* При рапицата внасянето е във фаза от 2-ри до 6-и лист. Тогава може да се направи пръскане срещу бълхите или листните оси, ако има нужда.

Дозата на приложение и при двете култури е 200-250 мл/дка. Продуктът е съвместим с всички препарати за растителна защита.