Градинска пестеливост в най-добрия си вид

Едно от интересните занимания за любителите на дворния уют и поддържане на градина е да се измайстори нещо ново, но ако може без намесата на голяма инвестиция. Понякога най-простите идеи са най-добрите. Например някоя стара непотребна вече вещ може да влезе в употреба в друга роля. Ръждясалото от гребло в градината може да се превърне в много удобна закачалка за ръчни инструменти. Така отново е от полза за градинаря.

А защо не и от полза в кухнята.   

Закачалка за плодове 
Стари цветарски разрохватели може да са перфектни закачалки за различни летни лакомства за птици. Портокали, ябълки или мрежеста торбичка пълна с вишни, ще ги привлекат. Когато сезонът на пресните плодове отмине, виснете „сладкиши“ пълни с протеини, например шишарки, намазани с фъстъчено масло.

Сезонът на снабдяването на дърва за огрев за зимата е в разгара си, а за някои вече отмина. Някои странични части не са с идеална цилиндрична форма, трябва допълнително да се нарежат или просто объркват реда на хубаво наредените дърва в двора ви. Ето една идея как парче от клон влиза в роля да подреди неизползвания в есенно-зимния сезон маркуч.


Ако дръжките на стари лопати и мистрии са се счупили, изхлузват се от металната част или тези инструменти са ви вече непотребни, вашите пернати съседи ще ви станат и приятели. Те могат да се превърнат в интересни хранилки за птици, закачени на някое дърво.