Празът е сред зеленчуците, който се нуждаят от най-много вода през развитието си - от засаждането до изваждането през есента. Поливките започва веднага след разсаждането му на постоянно място и продължават през 4-5 дни през цялата вегетация. Поливането, разбира се, се определя от климатичните условия през вегетацията на растенията.

Тъй като есента е сравнително суха, продължете с напояването и сега. Освен това не забравяйте, че след просъхването на почвата, е добре да разрохкате леко почвата. Така се запазва влагата по-дълго време, а освен това се осигурява достъп на въздух до корените на растенията, тъй като поливките са чести и водят до уплътняване на почвата.

Ако не поливате редовно и допуснете засушаване на почвата, ще се влоши развитието на растенията и образуването на качествено стъбло.
През вегетацията може да подхраните праза 1-2 пъти с азотен тор. Необходимото количество е 10-15 грама за 1 кв. м. Също така е подходящо растенията да се шербетувате с размит в поливната вода оборски тор.