Не само добре познатите банани и шоколад имат антидепресантни свойства, но и други продукти. Например ядките - достатъчно е да ядете около 50 грама от тях на ден, най-добре орехи и шам фъстък.

Според диетолозите, ако сте в лошо настроение, е полезно да ядете и тлъста риба. Тя подобрява общия тонус на тялото и концентрацията на вниманието поради съдържанието на йод.

Добри са и богатите на витамини морски водорасли, защото съдържат вещества, отговорни за работата на надбъбречните жлези, а те от своя страна влияят върху производството на адреналин и норадреналин. Включването им в диетата повдига тонуса и поддържа работоспособността.

Но има и продукти, които могат да развалят настроението. Например популярните енергийни напитки, съдържащи големи дози кофеин и таурин. Едно кенче е около десет чаши кафе по отношение на таурина. Такава концентрация не прави нищо добро за мозъка. Първо, има енергичен възход, а след кратко време - рязък спад и състоянието се влошава повече, отколкото е било първоначално.