Световноизвестната марка на корпорацията AGCO съобщи за пускането на изцяло новата серия трактори MF 8S, която обещава повече комфорт и ефективност, напълно свързани чрез смарт технологията и устойчивото земеделие.

Проектирани от фермери за фермери, след седем години тестове по целия свят и обширни консултации с клиенти, серията трактори MF 8S предоставя точно това, което операторите искат. Макар и оборудвани с превъзходни спецификации, в същото време те предлагат изключително съотношение цена/качество. По този начин Massey Ferguson гарантира на своите клиенти, че ще плащат само за това, което им е необходимо.
„Нашата визионерска концепция MF NEXT, показана за първи път на Agritechnica през 2019 г., сега е реалност“, казва Тиери Лоте, вицепрезидент и управляващ директор на марката Massey Ferguson за Европа и Близкия Изток.

Има 4 напълно нови модела трактори от серията MF 8S, които се отличават с уникалната си инсталация на кабина/двигател „Protect-U“ и радикалния си „нео-ретро“ дизайн. Изградени на 3,05 м междуосие, тракторите са с максималната мощност от 205 к.с. до 265 к.с., всички с 20 допълнителни конски сили от електронното управление на мощността на двигателя (EPM).

Стартирането на серията MF 8S предвещава напълно нова ера за Massey Ferguson, въвеждайки подобрено потребителско изживяване, което включва предимствата на свързаността и технологиите за интелигентно земеделие. С MF Connect Telemetry и новия клиентски портал MyMF (в зависимост от държавите) фермерите могат да управляват своите машинни паркове с MF облачни базирани решения.

„Операторите поискаха удобен и ефективен трактор, който притежава ненадмината видимост, същевременно е умен и лесен за използване. Massey Ferguson отговори директно на желанието с тракторите MF 8S и свързаните с тях услуги", констатира Лоте.

Кабината с обем 3,4 куб.м. има ненадмината видимост, благодарение на уникалната си форма и структура на четири стълба. Тя предоставя следващо ниво на пространство, комфорт, контрол и свързаност. С нива на шум от едва 68 dB, това е една от най-тихите и просторни кабини на пазара.

Отсега се предлагат EXCLUSIVE модели със спецификации MF 8S. Те ще бъдат разширени с представянето на версиите Efficient в началото на 2021 г., заедно с Dyna-VT (CVT) трансмисията за всички модели по-късно през 2021 година.

Повече по темата четете в следващия брой на в."Български фермер"