През следващото денонощие над Западна и Централна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, през нощта - в северозападните, а утре - и в останалите райони. Над Източна България през нощта ще е ясно, а утре - предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 28 и 33 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава, предава БТА.

По Черноморието преди обяд ще бъде слънчево, след обяд на отделни места ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 28-31 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на повече места в следобедните часове. Ще духа умерен до силен североизточен, по високите и открити части - умерен югоизточен, вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува сравнително хладен въздух. На много места ще превали и прегърми, възможни са и градушки. В сряда въздушната маса над страната ще се стабилизира и през следващите дни ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще стане от север-североизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 26 и 31 градуса.